Wortels feest
3 a 4 pers
WETEN : slaatjes zijn goed voor ons. Als je er maakt met mayonaise doe dan de moeite om zelf mayo te maken ook. Zoveel lekkerder als je ze zelf maakt en je weet tenminste wat je erin doet. Het geheim van mijn mayo zit hem in het feit dat ik 100 % olijfolie gebruik en natuurlijk ook verse citroen en zeezout & peper van de molen. Geloof het of niet maar biowortelen en uit eigen tuin zijn echt veel beter van smaak dan opgefokte penen. Pastinaak heeft een heerlijke zoete smaak en was voor de aardappel een belangrijke groente voor ons. Hij kwam bij ons terecht dankzij de Romeinen. De volgende salade kan ook met opgeklopte of zure room of een lekkere platte kaas (kwark)
VITAMIENTJES : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E
INGREDIENTEN : 2wortelen - 1pastinaak - 30tal pijnboompitten - 1eetlepel mayonaise - p+z
NODIG : schraper – rasp - blender – mengkom – mes – snijplank – grilloven - houten lepel
DOEN : de naak en de peen schrapen en raspen - de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill – beiden in een mengkom doen – mayo toevoegen – p+z en klaar zijn de vitamientjes. En voor wie geen kaas gegeten heeft van het vegetarisch gedoe, dit is lekker met een paar dunne sneetjes gerookte ham of gerookte zalm.
3 a 4 pers
WETEN : slaatjes zijn goed voor ons. Als je er maakt met mayonaise doe dan de moeite om zelf mayo te maken ook. Zoveel lekkerder als je ze zelf maakt en je weet tenminste wat je erin doet. Het geheim van mijn mayo zit hem in het feit dat ik 100 % olijfolie gebruik en natuurlijk ook verse citroen en zeezout & peper van de molen. Geloof het of niet maar biowortelen en uit eigen tuin zijn echt veel beter van smaak dan opgefokte penen. Pastinaak heeft een heerlijke zoete smaak en was voor de aardappel een belangrijke groente voor ons. Hij kwam bij ons terecht dankzij de Romeinen. De volgende salade kan ook met opgeklopte of zure room of een lekkere platte kaas (kwark)
VITAMIENTJES : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E
INGREDIENTEN : 2wortelen - 1pastinaak - 30tal pijnboompitten - 1eetlepel mayonaise - p+z
NODIG : schraper – rasp - blender – mengkom – mes – snijplank – grilloven - houten lepel
DOEN : de naak en de peen schrapen en raspen - de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill – beiden in een mengkom doen – mayo toevoegen – p+z en klaar zijn de vitamientjes. En voor wie geen kaas gegeten heeft van het vegetarisch gedoe, dit is lekker met een paar dunne sneetjes gerookte ham of gerookte zalm.