Begeleide kanotochten en kanocursus in België ( Ardennen), Frankrijk en Noorwegen
  • Home
  • Kalender
  • Kanovaren
    • kano en kajak school >
      • Kano jaar opleiding
      • Kanocursus en instructie vlak water
      • Kano cursus rivier, stromend water of wildwater
      • Kanotrektocht, veiligheid en planning
      • Kajak
    • Begeleide kanotochten, kanotrektochten, kano weekend, uitstappen en afvaarten
    • Familie kano activiteiten
    • Kanoreizen, kanotrektochten en expedities in Noorwegen
    • Workshop kano herstellingen/tuning - peddels maken
    • Onze vloot
  • Kano shop
    • Esquif Kano's uit Canada >
      • Esquif vlak water kano's
      • Esquif polyvalente kano's o.a. prospecteur
      • Esquif Duo kano's voor rivier
      • Esquif solo kano's wildwater
      • Esquif vis kano's
    • Tweedehands kano's en outdoor materiaal
  • nature & crafts
  • Team building
  • Canad
    • Canad Team
    • Duurzaam reizen, onze trapper levensstijl
    • Latest news
    • Gasten boek
    • Werken bij Canad.be
    • Blog
    • Algemene voorwaarden
  • Contact
    • Inschrijvingsformulier kort kano met Canad.be
    • Cadeaubon
  • FR
    • ENG

PETER'S RECEPTEN: Wortels feest

18/3/2016

0 Opmerkingen

 
Wortels feest
3 a 4 pers
WETEN : slaatjes zijn goed voor ons. Als je er maakt met mayonaise doe dan de moeite om zelf mayo te maken ook. Zoveel lekkerder als je ze zelf maakt en je weet tenminste wat je erin doet. Het geheim van mijn mayo zit hem in het feit dat ik 100 % olijfolie gebruik en natuurlijk ook verse citroen en zeezout & peper van de molen. Geloof het of niet maar biowortelen en uit eigen tuin zijn echt veel beter van smaak dan opgefokte penen. Pastinaak heeft een heerlijke zoete smaak en was voor de aardappel een belangrijke groente voor ons. Hij kwam bij ons terecht dankzij de Romeinen. De volgende salade kan ook met opgeklopte of zure room of een lekkere platte kaas (kwark) 
VITAMIENTJES : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E
INGREDIENTEN : 2wortelen - 1pastinaak - 30tal pijnboompitten - 1eetlepel mayonaise - p+z
NODIG : schraper – rasp - blender – mengkom – mes – snijplank – grilloven - houten lepel
DOEN : de naak en de peen schrapen en raspen - de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill –  beiden in een mengkom doen – mayo toevoegen – p+z en klaar zijn de vitamientjes. En voor wie geen kaas gegeten heeft van het vegetarisch gedoe, dit is lekker met een paar dunne sneetjes gerookte ham of gerookte zalm.
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Cliquez ici pour modifier.

    Author

    Blog voor Canad.be, Peter en Armelle met nieuws, recepten en verhalen over kanovaren.

    Cursussen en activiteiten boeken

    Categories

    Alles
    Canad News
    KOOKRUBRIEK
    Palawan Zeekajak Expeditie 1987
    Trip Verslagen

Copyright Canad.be
Algemene voorwaarden
  • TripAdvisor