Een andere variatie van deze oosterse klassieker. Dit is degene die Peter de laatste tijd maakt.
Hummus – Classic
15 tal gesmeerde broodjes
WETEN : Linzen of linze volgens de oude benaming. Ze werden reeds voor onze jaartelling op grote schaal geteeld. De classic moet eigenlijk met kikkererwten gemaakt worden. Maar linzen moeten minder wellen en minder lang koken en het gaat dus sneller. Heerlijk op broodjes, bij salades en is een uitstekende vleesvervanger.
VITAMIENTJES : A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN : 250gr rode linzen – 30gr gemalen amandelen – 20 tal cashewnoten – sap van een halve citroen – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mes – kookpot – snijplank
DOEN : De linzen gaar koken - citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met de cashewnoten, het look, de amandel poeder, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kan er ook meer maken en invriezen.
Hummus – Classic
15 tal gesmeerde broodjes
WETEN : Linzen of linze volgens de oude benaming. Ze werden reeds voor onze jaartelling op grote schaal geteeld. De classic moet eigenlijk met kikkererwten gemaakt worden. Maar linzen moeten minder wellen en minder lang koken en het gaat dus sneller. Heerlijk op broodjes, bij salades en is een uitstekende vleesvervanger.
VITAMIENTJES : A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN : 250gr rode linzen – 30gr gemalen amandelen – 20 tal cashewnoten – sap van een halve citroen – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mes – kookpot – snijplank
DOEN : De linzen gaar koken - citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met de cashewnoten, het look, de amandel poeder, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kan er ook meer maken en invriezen.