Peter's eigen interpretatie van een Oosterse vegetarische klassieker, de hummus. Die bieden wij als vegetarische brood spread op onze cursussen en stages.
Hummus - 1ste variatie
6 > 8 gesmeerde broodjes
WETEN : Deze vegetarische lekkernij afkomstig uit Pakistan is zeer voedzaam en makkelijk zelf te bereiden. Dit recept kan zowel met kikkererwten als met linzen bereid worden. Voor het gemak noemen we ze hier peulvruchten, aan u de keuze. Je kunt er ook geitenkaas in blenderen. Deze hummus is heerlijk op het brood of zelfs als dipsaus met nachos.
VITAMIENTJES : A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN : 150gr linzen of kikkererwten – 1/3 verse paprika – 30tal pijnboompitten – koffielepel citroensap – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mengkom – mes – kookpot – snijplank - grilloven
DOEN : De peulvruchten voorbereiden zoals op de verpakking en gaarkoken – ontdoe de paprika van zaadjes en snij deze in blokjes – de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill - koffielepel citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met het look, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Nu alles in een mengkom de gebrande pijnboompitten en de paprika blokjes erdoor roeren. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kunt er ook meer maken en invriezen.
Hummus - 1ste variatie
6 > 8 gesmeerde broodjes
WETEN : Deze vegetarische lekkernij afkomstig uit Pakistan is zeer voedzaam en makkelijk zelf te bereiden. Dit recept kan zowel met kikkererwten als met linzen bereid worden. Voor het gemak noemen we ze hier peulvruchten, aan u de keuze. Je kunt er ook geitenkaas in blenderen. Deze hummus is heerlijk op het brood of zelfs als dipsaus met nachos.
VITAMIENTJES : A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN : 150gr linzen of kikkererwten – 1/3 verse paprika – 30tal pijnboompitten – koffielepel citroensap – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mengkom – mes – kookpot – snijplank - grilloven
DOEN : De peulvruchten voorbereiden zoals op de verpakking en gaarkoken – ontdoe de paprika van zaadjes en snij deze in blokjes – de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill - koffielepel citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met het look, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Nu alles in een mengkom de gebrande pijnboompitten en de paprika blokjes erdoor roeren. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kunt er ook meer maken en invriezen.