Begeleide kanotochten en kanocursus in België ( Ardennen), Frankrijk en Noorwegen
  • Home
  • Kalender
  • Kanovaren
    • kano en kajak school >
      • Kano jaar opleiding
      • Kanocursus en instructie vlak water
      • Kano cursus rivier, stromend water of wildwater
      • Kanotrektocht, veiligheid en planning
      • Kajak
    • Begeleide kanotochten, kanotrektochten, kano weekend, uitstappen en afvaarten
    • Familie kano activiteiten
    • Kanoreizen, kanotrektochten en expedities in Noorwegen
    • Workshop kano herstellingen/tuning - peddels maken
    • Onze vloot
  • Kano shop
    • Esquif Kano's uit Canada >
      • Esquif vlak water kano's
      • Esquif polyvalente kano's o.a. prospecteur
      • Esquif Duo kano's voor rivier
      • Esquif solo kano's wildwater
      • Esquif vis kano's
    • Kano kopjes in keramiek
    • Tweedehands kano's en outdoor materiaal
  • nature & crafts
  • Team building
  • Canad
    • Canad Team
    • Duurzaam reizen, onze trapper levensstijl
    • Latest news
    • Gasten boek
    • Werken bij Canad.be
    • Blog
    • Algemene voorwaarden
  • Contact
    • Inschrijvingsformulier kort kano met Canad.be
    • Cadeaubon
  • FR
    • ENG

PETER'S RECEPTEN: HUMMUS - 1ste variatie

17/3/2016

0 Opmerkingen

 
Peter's eigen interpretatie van een Oosterse vegetarische klassieker, de hummus. Die bieden wij als vegetarische brood spread op onze cursussen en stages.

Hummus - 1ste variatie
6 > 8 gesmeerde broodjes
WETEN : Deze vegetarische lekkernij afkomstig uit Pakistan is zeer voedzaam en makkelijk zelf te bereiden. Dit recept kan zowel met kikkererwten als met linzen bereid worden. Voor het gemak noemen we ze hier peulvruchten, aan u de keuze. Je kunt er ook geitenkaas in blenderen. Deze hummus is heerlijk op het brood of zelfs als dipsaus met nachos.
VITAMIENTJES : A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN :  150gr linzen of kikkererwten – 1/3 verse paprika – 30tal pijnboompitten – koffielepel citroensap – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mengkom – mes – kookpot – snijplank - grilloven
DOEN : De peulvruchten voorbereiden zoals op de verpakking en gaarkoken – ontdoe de paprika van zaadjes en snij deze in blokjes – de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill - koffielepel citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met het look, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Nu alles in een mengkom de gebrande pijnboompitten en de paprika blokjes erdoor roeren. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kunt er ook meer maken en invriezen. 
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Cliquez ici pour modifier.

    Author

    Blog voor Canad.be, Peter en Armelle met nieuws, recepten en verhalen over kanovaren.

    Cursussen en activiteiten boeken

    Categories

    Alles
    Canad News
    KOOKRUBRIEK
    Palawan Zeekajak Expeditie 1987
    Trip Verslagen

Copyright Canad.be
Algemene voorwaarden
  • TripAdvisor