Kano tochten, opleiding of cursus en expedities in België ( Ardennen), Frankrijk en Noorwegen
  • Home
  • Kalender
  • Kanovaren
    • kano en kajak school >
      • Kano cursus en instructie vlak water
      • Kano cursus rivier, stromend water of wildwater
      • Kano trektocht, veiligheid en planning
      • Kajak
    • Begeleide kanotochten, kanotrektochten, kano weekend, uitstappen en afvaarten
    • Kano reizen, kano trektochten en expedities in Noorwegen
    • Workshop peddels maken
    • Onze vloot
  • Team building
  • Trekking koken
  • Kanoshop
  • Canad
    • Canad Team
    • Gasten boek
    • Latest news
    • Werken bij Canad.be
    • Duurzaam reizen
    • Blog
    • Algemene voorwaarden
  • Contact
    • Inschrijvingsformulier kort kano met Canad.be
    • Cadeaubon
  • ENG
  • FR

PETER's KOOKRUBRIEK: COURGETTE & FETTA BURGERS

30/9/2016

0 Reacties

 
Nog een leuk vegetarisch receptje, zoals je ziet hebben we geen foto, graag publiceren we die van jou wanneer je het klaargemaakt hebt :-)
​
NODIG:
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • peterselie of ander vers kruid
  • jonge ajuin
  • look
  • blokje fetta
  • peper en zout
RECEPT
  1. 1 courgette raspen
  2. 4 eieren mengen met peterselie,  jonge ajuin & look ( kruiden en hoeveelheid naar smaak)
  3. courgette + fijngesneden fetta + paprika + peper + zout toevoegen aan eimengsel
  4. bloem toevoegen tot het deeg kneedbaar en wat droog wordt
  5. Kleine burgertjes van maken en bakken in de olie.
0 Reacties

Onze meest recente nieuwsbrief 

29/7/2016

0 Reacties

 
Onze meest recente nieuwsbrief 
Foto
0 Reacties

Een playlist op maat: Rivers

3/7/2016

0 Reacties

 
Via deze link vind je een nieuwe toepasselijke  playlist over rivieren op Spotify.
0 Reacties

A new canoe concept in origami, made in Belgium !

17/6/2016

0 Reacties

 
Last week Peter tested out this new canoe concept in origami, made in Belgium.
​Check out the video. 
0 Reacties

PETER's RECEPTEN: Green peas of Gremlins spread

8/6/2016

0 Reacties

 
Green peas of Gremlins spread
voor +/- 500gr
INGREDIENTEN : 
  • 1 ui
  • 2 grote wortels
  • 250 gr groene doperwten
  • 2 tenen look
  • 2 splp geroosterde pijnboompitten (of amandelpoeder)
  • p+z
  • verse basilicum naar smaak - 50 cl olijfolie
DOEN :
  • groenten grof snijden en toven in wat olie tot bijtgaar
  • in de blender
    • look eerst fijn blenderen
    • den gestoofde groenten toevoegen
    • +p+z en basiclicum
    • dan olijfolie
  • tot smeuige massa
  • In mengkom de groentensmeuri mengen met pijnboompitten (of amandelpoeder) - eventueel kunnen ook stukjes appel toegevoegd worden
  • laten opstijven in de frigo
  • totale massa +/- 500gr
  • Heerlijk bij broodjes of bij een salade of ...

0 Reacties

Nieuwe data in juli en september

7/6/2016

0 Reacties

 
Nieuwe data !
  • 17 september: Poldertocht voor groot en klein, min 6 jaar
  • 24-25 september Kano en Wandeltocht in de Ardennen, voor groot en klein, min 8 jaar
  • De vlak water cursus van 10 juli hebben we moeten verplaatsen naar 2 juli
De volledige kalender vind je hier 
0 Reacties

Move !

12/5/2016

0 Reacties

 
De 20ste editie van onze wildwater stage "Move" in de Rhône - Alpes was weer een succes met veel water, deelnemers, nationaliteiten, kano's, plezier, massage, vooruitgang, vriendschap, zon, ... De foto's
Foto
0 Reacties

Canad News april 2016

26/4/2016

0 Reacties

 
Onze meest recente nieuwsbrief vind je hier.

Foto
0 Reacties

PETER'S RECEPTEN: Wortels feest

18/3/2016

0 Reacties

 
Wortels feest
3 a 4 pers
WETEN : slaatjes zijn goed voor ons. Als je er maakt met mayonaise doe dan de moeite om zelf mayo te maken ook. Zoveel lekkerder als je ze zelf maakt en je weet tenminste wat je erin doet. Het geheim van mijn mayo zit hem in het feit dat ik 100 % olijfolie gebruik en natuurlijk ook verse citroen en zeezout & peper van de molen. Geloof het of niet maar biowortelen en uit eigen tuin zijn echt veel beter van smaak dan opgefokte penen. Pastinaak heeft een heerlijke zoete smaak en was voor de aardappel een belangrijke groente voor ons. Hij kwam bij ons terecht dankzij de Romeinen. De volgende salade kan ook met opgeklopte of zure room of een lekkere platte kaas (kwark) 
VITAMIENTJES : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E
INGREDIENTEN : 2wortelen - 1pastinaak - 30tal pijnboompitten - 1eetlepel mayonaise - p+z
NODIG : schraper – rasp - blender – mengkom – mes – snijplank – grilloven - houten lepel
DOEN : de naak en de peen schrapen en raspen - de pijnboompitten laten kleuren in een pan of onder een grill –  beiden in een mengkom doen – mayo toevoegen – p+z en klaar zijn de vitamientjes. En voor wie geen kaas gegeten heeft van het vegetarisch gedoe, dit is lekker met een paar dunne sneetjes gerookte ham of gerookte zalm.
0 Reacties

PETER'S RECEPTEN: HUMMUS - Peter's classic

18/3/2016

0 Reacties

 
Een andere variatie van deze oosterse klassieker. Dit is degene die Peter de laatste tijd maakt.

Hummus – Classic
15 tal gesmeerde broodjes
WETEN : Linzen of linze volgens de oude benaming. Ze werden reeds voor onze jaartelling op grote schaal geteeld. De classic moet eigenlijk met kikkererwten gemaakt worden. Maar linzen moeten minder wellen en minder lang koken en het gaat dus sneller. Heerlijk op broodjes, bij salades en is een uitstekende vleesvervanger.
VITAMIENTJES :  A, B1, B3, B5, B6, C, E
INGREDIENTEN :  250gr rode linzen – 30gr gemalen amandelen – 20 tal cashewnoten – sap van een halve citroen – 1 teen knoflook – 10cl olijfolie – komijnzaad – p+z
NODIG : blender – mes – kookpot – snijplank
DOEN : De linzen gaar koken - citroensap – look pellen en fijnhakken in de blender of met de hand - de gare peulvruchten in de blender (mag warmweg) – tot smeuïge massa draaien met de cashewnoten, het look, de amandel poeder, citroensap, p+z, olijfolie en komijnzaad. Uw heerlijke hummus is klaar en makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Je kan er ook meer maken en invriezen. 

0 Reacties
<<Vorige
Voorwaarts>>

    Author

    Blog voor Canad.be, Peter en Armelle met nieuws, recepten en verhalen over kanovaren.

    Cursussen en activiteiten boeken

    Categories

    Alles
    Canad News
    KOOKRUBRIEK
    Palawan Zeekajak Expeditie 1987
    Trip Verslagen

Copyright Canad.be
✕